In aceasta grupa de alimente sanatoase intra o serie de fructe, legume si mirodenii.
Fructe: mere, pere, banane, struguri, kiwi, caise, capsune, piersici, nectarine, afine, portocale, lamai, grepfrut, pepene rosu si galben, mango, ananas, papaya, etc.
Legume: fasole verde, ridichi, ceapa, laptuca, spanac, andive, ardei gras, dovlecel, varza proaspata, castravete, broccoli, conopida, sfecla, morcov, telina, sparanghel, ciuperci, rosii, etc.
Condimente: cimbru, usturoi, marar, menta, busuioc, tarhon, cuisoare, hrean.
Pentru a optimiza accelerarea metabolismului, aceste alimente sarace in calorii trebuie consumate in forma cat mai naturala si nu alaturi de alimente procesate si nesanatoase care sa inhibe formarea si activitatea enzimelor.
In acest fel se poate consuma o mare diversitate de alimente sanatoase, delicioase, cu o valoare energetica scazuta, asigurandu-ne in acelasi timp sanatatea si silueta pe care ne-o dorim.